keskiviikko 24. lokakuuta 2012

5v neuvola

Kävästiin eilen esikoisen kanssa 5v neuvolassa. Poikaa pikkuisen jännitti ja kyseli koko aamun että mitä siellä tehdään. Totesikin heti kun astuttiin sisään että pelottaa, mutta onneksi meillä on kiva neuvolatäti ja nopeasti petukin sitten rentoutui ja alkoi höpöttämään omia juttujaan. Juttuja tuolla pojalla kyllä riittääkin, kaikille jotka vaan jaksaa kuunnella :D

Kuuloa ja näköä ei antanut katsoa, oli kuulemma liian pelottavaa. Ne pitäisi sitten vielä myöhemmin käydä tarkistuttamassa. Saatiin lähetteet sitten puheterapiaan (R-kirjain puuttuu puheesta), toimintaterapiaan ja neuvolapsykologille. Ongelmia on mm. pojan ylivilkkaus, ei jaksa kovin kauaa keskittyä tehtäviin. Saksilla ei osaa leikata / ei osaa hahmottaa miten niitä saksia pidetään kädessä ja kynäote puuttuu. Itselleni tuli yllätyksenä että 5 vuotiaan kuulemma pitäisi osata kirjoittaa jo oma nimensä, meillä ei siis olla vielä lähelläkään sellaisia taitoja. Poika on myös todella herkkä varsinkin koville äänille ja uusille tilanteille.

Hyvä että katsotaan nyt tarkemmin näitä juttuja ennen koulun alkamista, tiedetään sitten miten toimitaan. Voi olla hyvinkin mahdollista ettei poika tule pärjäämään normaalissa koululuokassa ja jonkinlainen pienryhmä / avustaja tarvitaan.

 Muuten meidän petu on kyllä todella hurmaava tapaus (tietenkin näin äidin näkökulmasta), kohtelias, herkkä, myötätuntoinen ja kova poika laulamaan. Mielikuvitusta ja tarinoita riittää.

<3

2 kommenttia:

  1. Meidän esikoiselle vain väläytettiin puheterapiaa 5v neuvolassa, kun R-kirjain puuttuu puheesta. Sovittiin, että otetaan lähete 6v neuvolassa ellei ole siihen mennessä oppinut eikä ainakaan vielä ole.

    Kuopus kävi 4,5v lääkärissä ja neuvolan täti oli ollut sitä mieltä, että tyttö pitää laittaa puheterapiaan. Ei suostunut lääkärille antamaan puhenäytettä, mutta sovittiin että otetaan hänellekin lähete 5v neuvolassa (itse asiassa molemmille voisi kirjoittaa samaan aikaan sen). Kuopukselta puuttuu useita kirjaimia tai muuttaa ne vääriksi R=t/v, L=v, S=t, D=v jne.

    VastaaPoista
  2. Taitaa olla aika paljon kiinni neuvolatädistä että missä vaiheessa kattovat tarpeelliseksi laittaa puheterapiaan :)
    Tuo meidän nuorempikin sinne taitaa joutua jos ei 3v neuvolaan mennessä ala tapahtumaan kehitystä, tällä hetkellä neidiltä ei selvää puhetta juurikaan tule. Muutamia sanoja vain..

    VastaaPoista